Vad är wix?

Om man ska skaffa sig en hemsida som inte får kosta för mycket är det många som väljer att använda sig utav Wix. Wix brukar räknas som ett bra budgetalternativ när du vill ha en grundläggande hemsida där du inte kräver allt för mycket. Du kan använda dig av Wix både som privatperson och som företag. 

När man använder Wix brukar det rekommenderas att köper premiumpaketet. Då har du större möjlighet att anpassa din sida för att till exempel slippa annonser som du inte vill ha på din hemsida. 

Fördelarna med Wix är att det är ganska enkelt att bygga upp en snygg hemsida där du får hjälp på vägen, du behöver med andra ord inte vara någon expert från början. Det är enkelt att komma igång med din hemsida och du slipper krångliga genomgångar som inte gör dig så mycket klokare ändå. Använder du dessutom endast bas – versionen av Wix så är den gratis.

Det finns även en del nackdelar med att använda sig av Wix. 

Det kan vara krångligt att få till en mobilanpassad version av din webbsida och som vi nämnde tidigare är det många kunder som endast surfar med hjälp av sin mobil. Du kan inte heller exportera ut din data om du i framtiden vill byta från Wix till någon annan.

Kundtjänsten för Wix lämnar också en del att önska enligt tidigare kunder. Det är svårt att nå dem och när man väl når dem är de inte så behjälpliga som man kanske skulle önska. När du vill avsluta ditt konto upplevs det också som krångligt och omständigt.