Vem gör hemsidor?

Som sagt så kan man skapa sina egna hemsidor om man känner att man har tid, ork och lust till det. Ibland kan det kännas krångligt att göra det själv speciellt om man vet med sig själv att man inte är så teknisk lagd eller utrustad med det bästa tålamodet.

Känner man att det inte är något man vill syssla med själv så kan man anlita en webbdesigner. En webbdesigner arbetar med att utveckla webbplatser på internet för företag. De är antingen sina egna eller så arbetar de i team på ett IT – konsultföretag. De är skickliga på programmering men har många gånger även ett estetiskt sinne med känsla för färg och form.

Hur blir man webbdesigner?

En webbdesigner bygger som sagt upp webbplatser på internet. För att jobba som webbdesigner är det en bra grund att stå på om du har gått ett gymnasieprogram med inriktning mot data, media och information. En hel del arbetsgivare vill också att man har vidareutbildat sig inom webbdesign på högskola eller universitet. 

Att ha en estetisk ådra och ha en känsla för färg och form är viktigt när man jobbar som webbdesigner. Man måste kunna se vad som passar och vad som är i tiden. Det är också viktigt att matcha kundens önskemål, att komma med ideer och förslag samt att vägleda sina kunder i uppbyggnaden av webbplatser.

Vad kostar det med en hemsida?

Om du vill vara helt säker på vad din webbsida kommer att kosta i slutänden är det viktigt att du ber om ett fast pris, då tillkommer inga obehagliga och dyra överraskningar. Du bör också undersöka vilka fasta och löpande kostnader som är medräknade i hemsidans pris och om det tillkommer något utöver det.

Det finns olika faktorer att ta hänsyn till när vi ska räkna ut vad en hemsida kostar. Dels handlar det om sidans storlek, om den ska skräddarsys och anpassas samt graden av grafisk design. Det kan vara en bra ide att fundera över vad man vill ha och har behov för i sin hemsida och sedan sätta det i relation till den faktiska kostnaden för det.

Vad kostar det att få sin hemsida designad av en webbdesigner?

Om du bestämmer dig för att anlita en webbdesigner för att hjälpa dig med din hemsida får du räkna med att betala en del. Dock finns det inga begränsningar för vad du kan göra med hemsidor som är uppbyggda av en duktig webbdesigner. I slutändan kan det vara värt att få hjälp med sin hemsida om man känner att man har råd med det. Man får räkna med en kostnad på mellan 15.000 – 35.000 kronor om man vill anlita en webbdesigner. Utöver det kan du behöva betala för månatliga kostnader för justeringar som du behöver göra löpande.

I priset ingår kostnaderna för teman, webbhotell, säkerhet, professionell hjälp, installation, design, utveckling, skapande av innehåll, underhåll med mera.