En del företagare tycker att det är både dyrt och krångligt att sätta upp en hemsida. Man kanske känner att det inte är något man kan göra själv och att anlita en webbdesigner känns alldeles för dyrt. Det man ska tänka på då är att det man betalar för hemsidan kan man vinna tillbaka i form av utökad kundkrets och mer handel från redan befintliga kunder.

Det finns olika sätt att bygga upp sin hemsida på, lättare sätt men även mer komplicerade sätt. Det handlar egentligen om hur mycket tid man vill och kan lägga ner på att bygga upp sin egen hemsida samt hur teknisk man är. Är du ordentligt teknisk kan du bygga upp din hemsida med hjälp av kodning.

Att koda sin hemsida själv kräver en hel del tid samt att du har en hög teknisk kunskap, detta gör att det inte är det bästa alternativet för de flesta. Det positiva när du kodar din hemsida själv är du kan skapa din hemsida exakt som du vill.

Det absolut enklaste sättet och även det snabbaste sättet att bygga din hemsida på är genom ett hemsideprogram som är enkelt. Det finns många olika sidor på nätet som erbjuder hemsideprogram med olika mallar för att enkelt komma igång med din hemsida. 

Det finns också sidor som erbjuder gratis program när du ska skapa din hemsida. Man brukar inte rekommendera dessa sidor dock eftersom du väldigt ofta stöter på vissa problem. Bland annat kommer din hemsida inte att ligga på din egna domän och du kommer att behöva dras med oönskade annonser inne på din hemsida. Det brukar alltid sluta med att du får betala för att få hemsidan som du vill ha den.